Individuel samtaleterapi

Målet med terapien er, at du kommer til at føle dig som det mennesker du er og at du kommer til at leve det liv du ønsker.

Terapien handler om at få den støtte og hjælp til at nå derhen.


Hvorfor terapi?

Ønsket om at starte i terapi kommer ofte af at vi oplever begrænsninger eller udfordringer, som forhindrer os i at leve det liv vi ønsker. At vi på en eller anden måde har det svært, vores følelser overmander os, styrer os eller at vi slet ikke mærker noget. At vi oplever gentagen angst, manglende evne til grænsesætning, lavt selvværd, sorg, vrede, osv. Uanset hvad vi mærker, er det fælles for de fleste, at de føler sig fastlåste og har svært ved at komme videre på egen hånd – men har et ønske og behov om at forandre det.

Derfra og så til at tage beslutningen kan være svær, det kan føles grænseoverskridende, være forbundet med kontroltab eller måske kan det bare være skræmmende og angstprovokerende at skulle dele tanker og følelser med et andet menneske, at skulle mærke og møde smertefulde følelser. Det kan også være at der er spørgsmål der presser sig på: Har jeg brug for det? Kan det hjælpe mig?

Terapi kan give dig støtten til at turde mærke og se nærmere på de mange tanker, følelser og kropslige fornemmelser du har. Det kan give dig støtten til at få en større forståelse af dig selv, dine følelser og den måde du handler på i bestemte situationer og i dine relationer. Du kan også blive mere bevidst om hvordan du måske hænger fast i mønstre og overbevisninger om dig selv.

Det kan lyde meget simpelt og enkelt – det er det langt fra. Det kan være en både hård og kompleks proces, da den proces det er at bevæge sig ud af det syn vi har på os selv og på andre, den er ofte forankret i hvordan vi er vokset op, de ting vi har været udsat for og den måde vi har tilpasset os på i livet . På den anden side, er det en kæmpe frihed at nå til at mærke, at vi selv har valget til at definere vores liv, at vi kan leve bevidst og at vi selv har ressourcerne og evnerne til at opnå det vi gerne vil, til at leve som vi vil og til at opnå vores potentiale.

Hvad taler vi om?

For mig er der intet der er rigtigt eller forkert at tale om. Det der fylder hos dig, det du føler og det du har lyst til at tale om er relevant. Hvis du kommer med en følelse af, at noget ikke er vigtigt, men det fylder og bliver ved med at vende tilbage, så er det min opgave at støtte dig i at lige præcis også det er vigtigt at tale om. Det er også min opgave at hjælpe dig til at forstå og se dine mønstre og svære følelser:

Det kan være at du:

  • har følelser af ensomhed eller meningsløshed
  • kæmper med lavt selvværd eller stor selvkritik
  • oplever stress, angst eller depression
  • er i en personlig krise eller i sorg
  • oplever følelser som du ikke forstår og som overmander dig
  • har relationer eller mønstre i dit liv, som du gerne vil arbejde med
  • ønsker at udvikle dig personligt
  • …..eller måske er det noget helt andet der fylder for dig?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial